{ "title": "Muzlu Yulaflı Kurabiye", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Muzlu-Yulafli-Kurabiye-79.jpg", "date": "21.01.2024 10:11:26", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Muzlu yulaflı kurabiye, Muzla yapılan sıra dışı bir kurabiye çeşididir. Un hamuruna katılmadan yapılan ayrıcalıklı bir kurabiyedir. Muzlu yulaflı kurabiye besin değeri yüksek bir kurabiyedir. Özel günlerde servis tabaklarında ayrıcalıklı bir lezzet olarak tercih edilebilir. Çocuklar tarafından oldukça sevilmektedir. Muz C vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Bu nedenden dolayı faydalı bir besindir. Pratik ve kolay yapımlıdır. Zaman almadan tarım saat içerisinde servise hazır olabilen muzlu kurabiye doyurucu özelliğe de sahiptir. Muzlu yulaflı kurabiye kadın günlerinde, pikniklerde, doğum günlerinde ve özellikle misafir alımlarında çeşitlilik ve değişiklik oluşması adına sunum yapabileceğiniz bir ikramdır. Çay ve meşrubat yanlarında ikram edilmektedir. Sizde farklılık oluşması adına misafirlerinize ayrıcalıklı bir tat sunmak istiyorsanız işte muzlu yulaflı kurabiye tarifi. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Muzlu yulaflı kurabiye için gerekli olan malzemeler
Muzlu yulaflı kurabiye: Öncelikle muzları soyup derin bir kap içerisinde bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. Püre haline gelen muz içerisine yulaf ezmesini ilave edin ve karıştırın. Bir spatula veya kaşık yardımı ile iyice karıştırılan yulaf ezmesi ve muz püresi iyice bütünleşince çok az vanilya özütü ve damla çikolatayı ilave edin. Ardından damla çikolata, Hindistan cevizi, kıyılmış fındık içi ve biraz tarçını ekleyin. İyice karıştırın. Malzemeler iyice bütünleşince yulaflı muzlu kurabiyenin hamuru hazırlanmıştır. Fırın tepsisini yanınıza alın ve fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıdın üzerine margarin sürün. Hamurdan elinizle küçük parçalar koparın ve hafifçe düzleştirin. Hazırlanan yağlı kâğıtlar üzerine elinizle düzleştirdiğiniz biraz yuvarladığınız kurabiye hamurlarını tepsiye tek tek dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürüp yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ve biraz dinlendirin. Sonra servis tabaklarına alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }