{ "title": "Sütlü Kremalı Yulaflı Bisküvi", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Sutlu-Kremali-Yulafli-Biskuvi-13.gif", "date": "19.01.2024 16:45:09", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Sütlü Kremalı Yulaflı Bisküvi, bisküviler şeker, un gibi gıda maddelerinin yoğurularak, tekniğine uygun işlenerek ve şekil verilerek pişirilmesi sonucu elde edilen bir unlu mamuldür. Tatlı, tuzlu ve sade olarak birçok çeşidi vardır. Bisküvilerin içerisinde yüksek oranda şeker bulunduğu bisküviler herkes için uygun değildir. Vücudun bisküvi içinde bulunan şekere karşı cevabı farklı sonuçlar doğurabilir. Bağlı olarak değişkenlik gösterir. O nedenle şeker içeriği yüksek olan bisküviler yerine lif ve tahıl içeriği yüksek bisküvilerin tercih edilmesi daha doğru bir karar olur. Sütlü kremalı yulaflı bisküvi de bunlardan bir tanesidir. Tadı oldukça lezzetlidir. Kakaolu bisküvilere göre oldukça hafiftir. İçerisindeki yulaf tok tutmaya yardımcı olur. Bisküviler tek başlarına yenilebileceği gibi ek malzemeler kullanılarak farklı tatlılar da yapılabilir. Çayın kahvenin ya da çocuklar için ılık sütün yanında aperitif olarak tüketilebilir. Habersiz gelen misafirlere sunmak için büyük bir kurtarıcıdır.

Sütlü Kremalı Yulaflı Bisküvi İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebi için
Çikolata Sos için
Sütlü Kremalı Yulaflı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Sütlü kremalı yulaflı bisküvi için öncelikli olarak muhallebi hazırlığı yapılmalıdır. Orta büyüklükte bir tencerenin içine 4 su bardağı süt boşaltılır. 1 su bardağı süt bir kenara ayrılır. Üzerine toz şeker, un ve nişasta ilave edilir. Tencere ocağın üzerine alınarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca hoş koku vermesi için vanilya ilavesi yapılır. Bir miktar karıştırdıktan sonra tencere ocaktan alınır. Diğer yandan ayrılan 1 su bardağı süt ve hazır paket krem şanti mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır. Yaklaşık olarak 5-6 dakika çırptıktan sonra muhallebinin içerisine ilave edilir. Muhallebi ıspatula yardımıyla havalandırılarak karıştırılır. Muhallebi ılınırken küçük bir kâsede su, kahve ve toz şeker iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bisküvileri ıslatmak için kullanılacaktır. Kremalı yulaflı bisküviler önce kahveli karışımına batırılarak kare şeklindeki borcamın tabanına yan yana dizilir. Daha sonra muhallebinin yarısı da boca edilerek üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Geri kalan bisküviler için aynı işlem ikinci kat olarak tekrar uygulanır. Üzerine geri kalan muhallebi dökülür ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. O esnada çikolatalı sos hazırlanır. Küçük bir tencereye süt, kakao, toz şeker, nişasta konulur ve tencere ocağa alınır. Sos kısık ateşte çırpma teli ile karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Sos istenilen kıvamda hazırlanabilir. Daha sıvı kıvam isteyenler biraz daha süt ya da daha koyu kıvam isteyenler ise biraz nişasta ilavesi yaparak kıvamı ayarlayabilir. Çikolatalı sos üzeri göz göz olunca ocaktan alınır. Servis tabağına alınan sütlü kremalı yulaflı bisküvi üzerine çikolatalı sos dökülerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }