{ "title": "Yulaf Ezmeli Kek", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-ezmeli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 08:02:50", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Yulaf Ezmeli Kek: Yulaf ezmeli kek hem hafif ve doyurucu hem de oldukça lezzetli bir kek tarifi olduğu için sık sık yaptığım ve çocuklarımın da çok severek yediği bir kek tarifidir. Özellikle de misafir geleceği zaman kolaylıkla hazırlayıp sunabileceğiniz bu leziz kek tarifinin yapılışı da çok kolaydır. Yulaf ezmeli kekin bir diğer özelliği de hem yaz aylarında hem de kış aylarında sevilerek yenmesidir. Bu sebeple kendim deneyip çok beğendiğim bu kek tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz. Kolay gelsin.

Yulaf Ezmeli kek İçin Gerekli Malzemeleri

(1 porsiyon 424 kcal, 1 porsiyon 150 gram, 8 kişilik, Hazırlık Süresi15 dk., Genel Pişirme Süresi35 dk)
Yulaf Ezmeli Kek Nasıl Yapılır?

Yulaflı kekin hazırlanması için ilk olarak derin bir kap içerisinde 3 adet yumurta ve bir su bardağı toz şeker koyulur ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra, çırpılan malzemelerin içine 2 su bardağı tam yağlı süt ve 200 gram taze labne eklenir ve çırpma işlemine devam edilir. Ardından, karışımın içerisine 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağı buyday unu, 1 paket kabartma tozu, bir küçük paket vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 2 adet küçük elma (Soyulup, çekirdekleri çıkartılacak ve rendelenecek) ve son olarak da 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilip, bir kez daha çırpılır. Kekin malzemeleri hazır olunca, önceden yağlanmış olan kek kalıbına ya da tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir. Son olarak, pişen kek fırından çıkartılarak dilimlenir ve servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }