{ "title": "Yulaf Ezmeli Kurabiye", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-ezmeli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 11:07:17", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Yulaf Ezmeli Kurabiye, Tamamen meyvelerden yapıldığı için son derece düşük kalorili ve çok lezzetli bir kurabiye çeşididir. Sevdiklerinize ve özellikle çocuklarınıza sağlıklı, güvenle verebileceğiniz atıştırmalıklar sunmak isterseniz size bu tarifi denemenizi öneririz. Zaten bir kez tattıkları zaman sizden tekrar tekrar yapmanızı isteyeceklerdir. Kolay gelsin.

Yulaf Ezmeli Kurabiye Malzemeleri
Yulaf Ezmeli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Muzlar çatal ile ezilir ve diğer bütün malzemeler mümkün olan en ince şekilde bıçak ile doğranır. Yumurtalar kırılarak sarısı küçük bir kâseye ayrılır, beyazı ise bir karıştırma kabına alınarak Blender ile köpürmesi sağlanıncaya kadar birkaç dakika çırpılır. Doğranmış olan bütün meyveler yumurtanın beyazına ilave edilir. Yumurta sarısı çatal ile bir miktar çırpılır ve o da ilave edilir. Ceviz kabartma tozu, vanilya ve tarçın ilave edilip, bir süre daha tahta kaşık ile karıştırılır. En son yulaf ezmesi ilave edilerek biraz daha harmanlanır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Kaşık ile harçtan parçalar alınır ve üzeri kaşığın dip kısmı ile bastırılır.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. İçerisinde muz olduğu için kurabiyeler yumuşacık olacaktır. Pişmediğini düşünerek sakın yakmayın. Kurabiyeleri piştikten sonra sıpatula ile yağlı kâğıttan ayırın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }