{ "title": "Yulaf Ezmesi Kalori", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-ezmesi-kalori.jpg", "date": "21.01.2024 20:00:09", "author": "AYŞE AKŞAHİN", "article": [ { "article": "
Yulaf ezmesi kalori, Yulaf ezmesi az kalorili, bol lif içeriği, az yağ ve protein bakımından zengin bir besin türüdür. Bir bardakta 160 kalori ve 5 gram protein bulunur. Günlük lif ihtiyacınızın ise yüzde on beşini karşılar. Özellikle B vitaminleri, demir ve mineraller açısından çok zengindir. Özellikle sabah kahvaltılarında yenilen yulaf ezmesini ayrıca kek, kurabiye ve köfte içine dahi koyabilirsiniz. Kolay Yulaf Ezmesi Tarifi (İki kişilik): Bir su bardağı yulaf ezmesi, bir tutam tuz, üç bardak süt. Yapılışı ise; su ve tuz küçük bir tencerede kaynatılır. Yulaf konulur ve kısık ateşte on beş dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Üstü kapatılır ve üç dört dakika dinlenmeye bırakılır. Yulaf ezmesinin içine isteğe göre muz, elma ya da çilek konulabilir. Dondurulmuş meyve kullanılacaksa, meyveler yulaf ezmesi pişerken konulmalıdır. Taze meyvelerin yerine kuru meyveler de kullanılabilir. Tatlı hale getirmek için bal, şeker ya da tarçın tercih edilebilir. Yulaf ezmesinin sağlığa faydaları şunlardır; Sigarayı bırakmaya yardımcı bir gıdadır. İçerdiği besin maddeleri sinir sistemini sakinleştirir ve nikotin tüketme duygusunu azaltır. Anti-inflammatur özelliğe sahiptir. Yulaflı banyo sabunları sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıklarını rahatlatmaya yardım eder.

Enfeksiyon önleyicidir etkiye sahiptir. Kas ve kemik gelişimi için harika bir protein kaynağı olan yulaf ezmesi, bağışıklık sistemine de faydalı olan bir besindir. Şeker hastalığını önlemeye yardımcı bir gıdadır. Yulaf yavaş yavaş sindirilen bir besindir. Sindirilme aşamasında bağırsakta şeker emilimi yapılır ve bu durum insülinin çok miktarlarda pompalanmasını, yani tip iki diyabetinin oluşmasını engeller. Günde üç kâse yulaf ezmesi tüketmek toplam kolesterolü beş ile altı mg azaltabilir. Diyete yardımcı olur. Yüzde yüz doğal, şekersiz ve tuzsuz olan yulaf ezmesi yalnızca 165 kalori barındırır, kan şekerini düzene koyar ve tok tutar. Hamileler için uygundur. Hamilelerin ihtiyacı olan folik asit ihtiyacı dört yüz mg'dır ve bu asit yulaf ezmesinde bulunmaktadır. Kanser hücreleriyle savaşır.

E vitamini açısından dolgun olan yulaf ezmesi, vücudu kansere sebep olabilecek hareketli radikallerin oluşmasından korur. Çözülebilir lifli gıdalardan olan yulaf aynı zamanda kolon kanseri ihtimalini de azaltabilir. Tansiyon Düşürücü özelliğe sahiptir. Günlük bir kâse yulaf ezmesi tüketmek, tansiyonun kontrolüne yardımcı olacaktır. Çiğneme veya diş sorunu olanlara yulaf ezmesi tavsiye edilmemektedir. Çünkü, az çiğnenmiş yulaf ezmesi bağırsaklarda tıkanmaya sebep olabilir.
" } ] }