{ "title": "Yulaf Kepekli Tarifler", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-kepekli-tarifler.jpg", "date": "20.01.2024 09:03:20", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Yulaf Kepekli Tarifler, Yulafla günümüzde birçok tuzlu, tatlı tarzı pasta ve kurabiyeler yapılmaktadır. Hemen hemen her bayanın yapabileceği ve oldukça kolay tarifler olmaktadır. Hem yulaf kullanıldığı için çok kilo yapmayan hem de lezzeti ile baş döndüren lezzetler olmaktadır. Ayrıca diyet yapan bayanların korkmadan yiyebileceği tarifler olmaktadır. Özellikle de annemin yaptığı yulaf kepekli pastalara hiçbir şey benzemez. İşte o hastalardan birkaçı şöyle olmaktadır.

Yulaf kepekli kurabiye malzemeler
Nasıl Yapılır?

İlk olarak1 yumurta ve 1 adet yumurtanın akını alarak derin bir kaba alarak çırpılır. Daha sonra geriye kalan tüm malzemeleri kabın içine alarak iyice karıştıralım. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile ve 3 ya da 4 santim aralıklar ile alıp kaşığın tersi ile hafif bir şekilde yayılır ya da isteğe bağlı şekil verilebilir. Önceden ısıtılan fırına koyarak yaklaşık on iki kadar pişirelim. Üzeri kızaran kurabiyeleri fırından alarak sıcak ya da isteğe bağlı soğuk servis yapalım. Bunun yanı sıra yulaf kepekli peynirli küçük ekmekler tarifi de oldukça lezzetli olmaktadır.

Yulaf kepekli minik ekmek tarifleri

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içinde bütün malzemeyi karıştıralım. İyice karışması için iyice yoğrulmalıdır. Daha sonra hazırlanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınmalıdır ve elinizle bastırarak köfte gibi şekiller verin. İsteğe bağlı üstüne çatalla delikler açalım veya çatal bastırarak şekil verilmelidir. Daha sonra tüpte ısıtılmış tavayı fırça yardımı ile zeytinyağıyla yağlayalım ve koparılan parçaları tavaya koyarak her iki tarafı da pembe renge gelene kadar pişirelim. Daha sonra kahvaltıda ya da çay yanlarında sıcak sıcak servis yapalım. Bir de kahvaltılara renk katan yulaflı omletler yapılarak sofralar eğlenceli duruma getirilebilir.

Yulaf kepekli omlet tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk işlem tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde iyice karıştırılarak yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika bekletilmelidir. Bu işlem yapılırken yapışmaz tabanlı tavayı hafif bir şekilde yağlayarak ısıtalım. Karışımı tavaya dökerek kapağını kapatalım ve orta ateşte pişirelim. Daha sonra spatula yardımı ile omleti ters çevirerek diğer tarafını da pişirelim. Her iki tarafı pişen omletimizi sıcak servis yapalım. Korkulmadan yenilebilecek bir tarif olmaktadır ve sindirimi oldukça kolay olmaktadır.
" } ] }