{ "title": "Yulaf Lapası", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-lapasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:07:09", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Yulaf Lapası, yapılarak tüketildiği zaman hem tok kalınır hem de tatlı ihtiyacı karşılanmış olmaktadır. Günlük sabah aç karnına birkaç kaşık tüketilmesi hem tok tutar hem iştahı keser hem de zayıflatma etkisi ile kişileri mutlu etmeye yaramaktadır. Yulaf lapası hemen hemen her bayan tarafından yapılabilmekte olup lezzeti ile tadını damaklarda bırakmaktadır. Özellikle yaşlıların çok sevdiği bu tarif mutluluk hormonlarını da olumlu yönden etkilemektedir. Görünümü ile pek iştah açıcı olmazsa da oldukça sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı türü olmaktadır. Yulaf kepeği hem sindirim sistemi için faydalı olup hem de lifli yapısı ile uzun bir süre tok tuttuğu nedeni ile diyet yapan kişiler için çok yararlı olmaktadır. İçerisindeki tarçın da kan şekerini kontrol etmekte ve zayıflama olayına el atarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Yulaf lapası malzemeler
Yulaf Lapası Üzeri için
Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bütün malzemeleri tencerede iyice karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Daha sonra dibinin tutmaması için aralıklı olarak karıştırılması gerekmektedir. Kaynadıktan sonra lapa kıvamını almış olmaktadır. Pişirilmiş olan sıcak yulaf lapasını bir kâseye alarak üstüne istenilen meyvelerden koyularak tercih edilebilmektedir.
" } ] }