{ "title": "Yulaf Samanı", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-samani.jpg", "date": "19.01.2024 02:55:15", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Yulaf Samanı, çok sıcak olmayan ve yarı kurak alanlara yetiştirilmektedir. Otsu bitki türleri arasında bulanan yulaflar genel olarak yeşil iken hasat edilerek kurutulması sağlandıktan sonra farklı yöntemeler ile tüketilmektedir. Birçok hastalıklara şifa kaynağı olan yulaf samanı ile ilgili bazı dikkat edilmesi gerekenlerde mevcuttur. Bunların başında ilk olarak kurutulmaya ayrılan veya hazır olarak alındığı zaman ise renginin sarımsı olmamasına dikkat ediniz. Aynı şekilde kurutmaya ayırdığınız otsu bitki olan yulaf samanını da çok kurutmadan güneş ışınlarına maruz kalmasına izin vermeden yeşil iken kurutulmasını sağlayın. Evet bu şekilde yulaf samanlarını kuruttuktan sonra birçok hastalıklarda şifa olması amacıyla tüketebilirsiniz. Yulaf samanı birçok hastalıklara şifa olmasının yanında başlıca rahatsızlıklarda alternatif tıpta genel olarak uzmanlar tarafından direkt olarak tüketilmesi vurgulanmıştır.