{ "title": "Yulaf Sütü", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulaf-sutu.jpg", "date": "23.01.2024 04:19:06", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Yulaf Sütü; özellik ile kış aylarında güne yulaf sütü ile başlamak sağlık açısından çok faydalı olmaktadır. Nedeni ise yulafın çok iyi enerji sağlayan protein ve karbonhidratlar açısından zengin bir besin kaynağı olmasıdır. Yulaf ile alakalı modern tıbbın yaptığı birçok araştırmada düzenli olarak yulaf tüketilmesinin hastalıklarla savaşta faydalı olacağını ortaya koymuştur. Yulaf bol miktarda lif içermektedir ve sadece bir fincan yulaf bile vücudun ihtiyacı olan protein ve lif ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Güne zinde bir şekilde başlamak için çok iyi bir seçenek olan yulaf, iç organlarımızın sağlığının koruması dışında cilde de uygulanabilmektedir. Yulaf içerdiği bol miktardaki mineraller ile dikkat çekmektedir. Fazla miktarda fosfor deposu olan yulaf bunun yanı sıra kalsiyum, demir, manganez, magnezyum, sodyum ve bakır içermektedir.

Yulaf sütü; inek sütü, keçi sütü ve koyun sütüne alternatif olarak sunulabilmektedir. Süt alerjisi olanların da kullanabileceği alternatiflerdendir. Kabuksuz, temizlenen, kavrulan ve kabuğu çıkarılan yulaflardan yapılan yulaf sütü inek sütündeki proteinin yaklaşık yarısını içermektedir. Yulaf kepeği, bir lif kaynağı olarak süte eklenebilmektedir. İnce yoğunluğu ile hafif şekerli olup yağsız veya %1 yağlı süte benzemektedir. Yulaf sütü tarifi ise şöyledir;
Malzemeler:
Yulaf sütü nasıl yapılır?

Bütün malzemeyi bir karıştırıcı yardımı ile bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı yaklaşık olarak 8 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz sonra bir süzek yardımı ile cam bir şişeye süzüp afiyet ile içiyoruz. İçmeden önce şişeyi sallayarak homojen bir dağılım elde edebiliriz. 4 gün boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.
" } ] }