{ "title": "Yulaflı Bisküvi", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Biskuvi-84.jpg", "date": "19.01.2024 09:32:05", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Yulaflı Bisküvi, Gün içerisinde ihtiyacınız olan sağlıklı ve doyurucu yulaflı bisküvidir. Yulaflı bisküvi sağlık dolu bir lif kaynağıdır. Yulaflı bisküvi hem çok lezzetli hem de içeriğindeki lifler ile sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Yulaflı bisküviler lezzeti, doğallığı ve sağlıklı oluşu ile hala dünyada doğal kalmış lezzetlerin varlığına bizi inandırıyor. Yulaflı bisküvi, B gurubu vitaminleri içerir. Fosfor, folik asit, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Ancak kalorisi yüksektir. Bu nedenle günde iki adetten fazla tüketmeye ye dikkat etmek gerekir. Piyasada yulaflı bisküvi satan birçok marka bulunmaktadır. Bunlardan sertifikalı ve bilindik markalardan alınıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz de yulaflı bisküvinizi evde kendiniz yapıp gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Eğer sizde içinde ne olduğunu bildiğiniz raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı ve koruyucu maddeler içermeyen yulaflı bisküvi yapmak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız yulaflı bisküvi tarifi çok az malzeme ve zaman ile kolayca hazırlanabilir. Ayrıca yulaflı bisküvi evde yaparsanız içeriğini zenginleştirme şansınız da olur. Şimdi yulaflı bisküvi nasıl yapılır onu anlatalım.

Yulaflı bisküvi için gerekli malzemeler
Yulaflı bisküvi nasıl yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarini yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, yumurta, şekeri koyun ve elinizle yoğurmaya başlayın. Devamında yulaf ezmesi, kuru üzüm, kuru kayısı, portakal kabuğu rendesi kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Elde ettiğiniz yulaflı bisküvi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve olabildiğince şekil vermeye çalışın. Şekil vermeniz biraz zor olabilir, bu normaldir. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine arada boşluk olacak şekilde dizin. 170 derecede ortalama 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Yulaflı bisküviler pişince fırından alın ve soğumasını bekleyin. Yulaflı bisküvi tarifi sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }