{ "title": "Yulaflı Çorba", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Corba-84.jpg", "date": "20.01.2024 15:26:42", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Yulaflı Çorba, Yulaf özellikle son zamanlarda beslenmemize dahil olan son derece faydalı bir tahıl türüdür. Buğdaygillerden olan bu bitki özellikle sindirim ve kabızlık şikâyeti olanlar için en etkili çözümlerden biridir. Her gün mutlaka 2 yemek kaşığı dolusu tüketmek sağlımız için şarttır. Normal şartlar altında tek başına tüketildiğinde hiçbir lezzeti olmayan ve hem çiğneme hem de yutma bakımından zor bir besindir. Ama vereceğimiz tarifle günlük tüketiminize eklemeniz ve daha lezzetli şekilde yemeniz mümkün. Bebeklere de gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz bu sağlıklı tarifi hemen verelim.

Yulaflı Çorba için malzemeler
Yulaflı Çorba Nasıl Yapılır?

Domatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Çorbayı hazırlayacağımız tencereye sıvıyağ ve tereyağını alalım. Rendelenmiş domatesleri de ekleyerek soteleyelim. Suyunu ilave ettikten sonra tuz ve fesleğeni de ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayan domatesli suya yulaf ezmesini ekleyelim. Tencerenin altını kısık hale getirerek yulaflar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer koyu olduğunu düşünürseniz bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. Dilerseniz piştikten sonra çok ezmemek koşulu ile 1-2 kez karıştırıcıdan geçirebilirsiniz. Pişen çorbayı servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanozla servis ederseniz görüntü açısından daha iştah açıcı olur.

Afiyet olsun.

" } ] }