{ "title": "Yulaflı Kek", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/yulafli-kek-3663.jpg", "date": "19.01.2024 03:20:08", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "
Yulaflı kek, zayıflamak adına unu, yağı ve şekeri kısmak için tercih edebileceğiniz bir kek türüdür. Diyete girenler için yasaklar listesin de kek, pasta, börek ve benzeri şeylerin olduğunu hepimiz biliriz. İnsanın canı kek çeker ve tatlı bir şeyler yemek ister. İşte tam bu noktada olaya yulaflı kek giriyor ve sizin diyet listesinden kaçamak yapıp suçluluk duygusu içine girmenize engel oluyor. Muhtemelen normal bir kekin yerini tutmayacaktır. Fakat bu yulaflı kek glütensiz bir kek olduğu için kabarmaz ve içerisinde 1–2 bardak şeker veya yağ yok ve aynı zamanda unsuz. Yenmesi çok lezzetli ve sağlıklı olan bu yulaflı kek de sizin gerilim gibi sinir gibi hislerinizi de alıverip götürecek bir nitelikte. Öğleden sonra bir fincan kahve ya da çayınızı içerken yanında bu yulaflı keki yediğiniz zaman gayet hoşnut olacak ve ne iyi ettim de böyle bir ara öğün yapmış oldum diyeceksiniz.

Yulaflı Kek Malzemeleri
Yulaflı Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtalar köpürünceye kadar 4 dakika çırpılır sonra süt ilave edilip tekrar çırpılır. Yulaf kepeği, kabartma tozu, tarçın, tatlandırmak adına neyi tercih ediyorsanız onu ekleyip, tahta kaşık yardımı ile malzemeyi karıştırıp 5-10 dk. Kepeğin şişmesi için bekletin ve silikon bir kalıba koyun. 180 santigrat derece ısınmış olan fırınımızda 10-15 dk. Pişiriyoruz. Size bir hafta yetecek kadar kekiniz hazır. Muffin olarak da pişirilebilir.

Diğer kalıplarda, kalıbı yağlamanız ya da yağlı kâğıt kullanmanız daha iyi olacaktır. Yulaf kepeği az da olsa gluten içerir. Bazı çeşitlerinde gluten olmuyor. Paketin üzerini okumakta fayda var. Her durumda da fazla kabarmıyor. Gluten alerjisi olan kişiler lütfen dikkat etsin. Yulaflı kek hazır, afiyet olsun.

" } ] }