{ "title": "Yulaflı Kurabiye", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Kurabiye-92.jpg", "date": "21.01.2024 22:45:46", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Yulaflı kurabiye, Yulaf içinde bulunan protein ve lifler sayesinde insan sağlığı için önemli bir gıdadır. Sabah öğünlerde ve gün içerisinde yulaf tüketmek dinç tutar ve enerji verir. Yulaflı kurabiye yaparak sizde sağlıklı kurabiyeler yeme şansını yakalayın. Yulaflı kurabiye görüntü olarak her ne kadar dağınık dursa da lezzetli ve besleyicidir. Sizde evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yulaflı kurabiye çabuk bayatlamayan tariflerdendir. Sizde yapıp ağzı kapalı bir şekilde serin yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdi yulaflı kurabiye nasıl hazırlanır bunu paylaşalım,

Yulaflı kurabiye için gerekli malzemeler
Yulaflı kurabiye nasıl yapılır?

Uygun bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağını koyun. İçerisine yumurta, şeker, sütü koyup karıştırın. Devamında içine, kalan malzemelerin hepsini koyup karıştırın. Elde ettiğiniz hamur kurabiye hamurundan cıvık bir hamur olacaktır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanıp şekil verin. Hamur kıvamı farklı olduğundan dolayı ara ara elinize yapışmasın diye su ile elinizi ıslatın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine arada boşluk olacak şekilde yulaflı kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Yulaflı kurabiye ortalama 15 dakika içinde pişecektir. Fırından alın ve soğuması için kenarda bekletin. Soğuyan yulaflı kurabiyeleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }