{ "title": "Yulaflı Pasta", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Pasta-75.jpg", "date": "20.01.2024 04:29:14", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yulaflı Pasta, özellikle kilo problemi olan veya diyet yapan kişilerin tercih edeceği kalori değeri oldukça düşük olmasının yanı sıra harika bir lezzete sahip olan yulaflı pasta tarifi ile sizlerde hem kilonuzu kontrol altında tutarken hem de bu mükemmel lezzetten mahrum olmamış olurunuz. Ayrıca yulaflı pastanın kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayarak çat kapı gelen konuklarınız, çocuklarınız ve kendiniz için oldukça sağlıklı ve leziz bir pasta hazırlayarak ikram edebiliriz.

Yulaflı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Yulaflı Pasta Nasıl Yapılır?

Yulaflı pasta hazırlığımıza ilk olarak pasta kremamızı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye bir litre sütü aldıktan sonra üzerine toz şeker, buğday nişastası ve unu ilave ederek bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak malzemenin tamamını iyice topaklanmaması için çırparak orta ısıdaki ocağımıza alıp sürekli karıştırarak kremamız kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra üzerine vanilya ilave edip karıştırarak birkaç taşım daha kaynatarak kremamızı ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için mikser yardımıyla bir iki dakika kadar çırparak üzerine bir paket toz krem şantiyi yavaş yavaş eklerken bir taraftan da mikserle çırpma işlemine 4-5 dakika kadar devam ederek pürüzsüz bir krema elde edelim.

Ardından kremamız bir kenarda beklerken bizde ılık sütümüzü bir kâsenin içine alarak üzerine Nescafe ve toz şeker ilave ederek sütlü karışımı iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Daha sonra dikdörtgen cam bir tepsinin tabanına yulaflı bisküvileri yerleştirerek bir çorba kaşığı yardımıyla bisküvilerin üzerine sütlü karışımdan dökelim. Ardından ıslanan bisküvilerin üzerine önceden hazırladığımız pasta kremasının yarısını düzgün bir şekilde döktükten sonra kremanın üzerine tekrar yulaflı bisküvileri dizelim. Daha sonra kalan kremanın tamamını da bisküvilerin üzerine döktükten sonra bir spatula yardımıyla güzelce düzledikten sonra hazır hale gelen yulaflı pastamızın üzerine tarçın serpiştirerek buzdolabına alarak iyice soğumasını sağlayalım. Pastamızı servis esnasında buzdolabından alarak arzuya göre üzerine Hindistan cevizi, damla çikolata veya fındık fıstık içi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }