{ "title": "Yulaflı Süt", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Sut-25.jpg", "date": "21.01.2024 04:58:13", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Yulaflı Süt, çok faydalı bir içecek olarak bilinir. İnsan sağlığı için yulafın faydaları saymakla bitmez. Yulaf otantik bir tat olarak bilinmektedir. Yulafın en büyük özelliği besleyici olması ve diyet yapanların çok tercih ettiği bir besin maddesidir. Yulafın aroması sayesinde insanların özellikle çocukların çok severek ve beğenerek tükettikleri bir lezzet olarak bilinir. Şimdi sizlere yulaflı süt için gerekli malzeme ve nasıl yapıldığı konusunda bilgi vereceğim.

Yulaflı Süt İçin Gerekeli Malzemeleri
Yulaflı Süt Nasıl Yapılır?

Yulaflı süt yapımında kullanılacak olan yulafların çekilmemiş olması çok önemlidir. Çekilmemiş yulafları su içerisine alarak yaklaşık 5-10 dakika suda bekletin bu işlemi en az 5-6 kes sürekli suyun değiştirerek uygulayın. Bu işlemin amacı yulafın iyice temizlenmesi içindir. Daha sonra hazırlanan yulafları soğuk su içerisinde 5-6 saat kadar bekletin. Beklemeye alınan yulafı daha sonra kısık ateş üzerinde suyu kaynayana kadar pişiriyoruz. Dikkat edilmesi gereken kaynayan yulafların yumuşamış olmasıdır. Kaynayan yulafı suyundan süzerek alın ama suyu sakın dökmeyin alınan yulaf tanelerini karıştırıcıdan geçirerek iyice öğütün. Daha yulafın kaynadığı kendi suyuna alın ve üzerine sütü ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın ve sonrasında bal da ilave ederek yulaflı sütünüzü ocaktan indirin. Hazırlanan yulaflı sütü yaklaşık 1 saat kadar üzerini kapatarak dinlenmeye alın. Son olarak bir müddet dinlenen yulaflı sütü bir süzgeç yardımı ile süzün yulaflı sütünüz içilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }