{ "title": "Yulaflı Tatlılar", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Tatlilar-27.jpg", "date": "21.01.2024 14:10:13", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Yulaflı tatlılar: Yulaf karbonhidrat ve protein açısından çok zengin bir besindir. Kış aylarında yulafla güne başlamak enerji depolama açısından çok iyi olabilir. İçerisin de bol miktarda lif vardır. İçerisinde bulunan zengin mineral ve vitaminler sayesinde sağlığı hastalıklardan korur. Çok fazla fosfor bulundurur. Bunun dışında kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bakır da içerir. Yulaf cilt sağlığına, saç sağlığına, sinir sistemine, uykusuzluğa, kemik ve kas sağlığına, diş sağlığına iyi gelir. Kan şekeri seviyesini de düzeltir. Genelde insanlar yulafı diyet yemeği olarak seçerler ve süt ile tüketirler. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Bağırsak kanseri riskini azaltır. Sağlık açısından çok önemli bir yeri vardır ve çok faydalıdır.

Yulaflı bisküvili pasta tarifi malzemeleri
Yulaflı bisküvili pasta üzeri için
Yulaflı bisküvili pasta nasıl yapılır?

İlk olarak içi için krem şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. 1 saat kadar dolapta bekletilir. Bisküviler tek tek ıslatılır ve içerisine krem şanti sürülür. 3 kat bu şekilde yapılır. Daha sonra kenarları Hindistan cevizine bulanır. Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir ve hazırlanan pastaların üzerine dökülür. Buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir.

Yulaf ezmeli tatlı tarifi malzemeleri
Süslemek için
Yulaf ezmeli tatlı nasıl yapılır?

2 su bardağı yulaf ezmesi ve 2.5 su bardağı süt bir tencereye konulur. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Daha sonra elmanın kabukları soyulur. Tencere ocaktan alınır. Yulaflı sütün içerisine elma rendelenir, tarçın ve esmer şeker de katılarak karıştırılır. Servis edilecek kupun altına nar koyulur. 2 yemek kaşığı üzerine yapılan tatlı konulur. Ortasına tekrar nar serpilir ve tekrar yulaflı tatlıdan konularak buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra nane ile süslenip servis edilir. Yulaflı tatlılar arasında en güzellerden biridir.

Yulaflı kurabiye tarifi malzemeleri
Yulaflı kurabiye nasıl yapılır?

Tereyağı, esmer şeker ve toz şeker iyice çırpılır. Daha sonra yumurta eklenerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra fındık, un, vanilya, karbonat, yulaf, tuz, yaban mersini de eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Yağlı kâğıt bulunan tepsiye aralıklı bir şekilde kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alınıp koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.
" } ] }