{ "title": "Yulaflı Yoğurt", "image": "https://www.yulaf.gen.tr/images/Yulafli-Yogurt-22.jpg", "date": "19.01.2024 23:07:18", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Yulaflı Yoğurt, sağlık açısından faydalıdır ve diyet yapanların da tercihidir. Soğuk kış aylarında yulaf tüketmek insan vücuduna çok güzel ve iyi enerji sağlar, protein ve karbonhidratlardan dolayı da çok zengin bir besin kaynağı olarak bilinir. Yulaf ezmesi ile ilgili tıbbın yaptığı araştırmalarda her gün düzenli olarak yulaf ezmesi tüketilirse insan vücudunu hastalıklara karşı koruyacağı ve uzak tutacağı ortaya konulmuştur. Yulaf bol miktarda lif içerir. Yalnızca bir fincan yulaf bile insan vücudunun gerek duyduğu protein ve lif ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır.

Yoğurt ise sağlık olarak önemli bir besindir. Ama bazılarımız yoğurdu ağızlarına bile sürmezler ama yulaflı yoğurt hazırlandığında sevilerek yenilebilir denemelisiniz. Grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu soğuk kış aylarında düzenli yoğurt tüketimi bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bu tarz hastalıklara karşı vücudunuzun direncini arttırır. Ama bunun için uzmanlar evde yapılan yoğurtların, organik ve yağsız yoğurtların tüketilmesini önermektedirler. Yoğurdun faydaları olarak ilk akla gelen kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum minerali açısından zengin olmasıdır. Ancak yoğurdun faydası bununla sınırlı değildir. Sindirim sistemini düzenler, vitamin ve mineraller içerir, kilo vermekte yardımcı olur, kan basıncını düzenler ve daha bunun gibi bir sürü faydası bulunmaktadır. Gelin şimdi sizinle birlikte sağlıklı, yulaflı yoğurt hazırlayalım ve afiyetle yiyelim.

Yulaflı Yoğurt İçin Gereken Malzemeleri
Hatırlatma; Yulaf yumuşamadan ve soğumadan meyveleri rendelemeyin. Aksi taktirde bekleme sırasında vitamin açısından değer kaybı olur. İlk defa deneyecek olduğunuz besini az miktarda kullanın ve doktorunuzun da önerisini alın.

Yulaflı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Bir kâseye yulafı koyun ve üzerine kaynatılmış suyu ekleyin. Yulafın koyduğunuz suyu çekip yumuşaması sağlanır ve daha sonra soğumaya bırakılır. Meyveleri cam rendeden geçirin. Yoğurt ile yulafın olduğu kâseye koyun ve karıştırın. Hazırladığınız yoğurdu oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }