Yulaflı kekin hazırlanması için ilk olarak derin bir kap içerisinde 3 adet yumurta ve bir su bardağı toz şeker koyulur ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra, çırpılan malzemelerin içine 2 su bardağı tam yağlı süt ve 200 gram taze labne eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
Ardından, karışımın içerisine 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağı buyday unu, 1 paket kabartma tozu, bir küçük paket vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 2 adet küçük elma (Soyulup, çekirdekleri çıkartılacak ve rendelenecek) ve son olarak da 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilip, bir kez daha çırpılır. Kekin malzemeleri hazır olunca, önceden yağlanmış olan kek kalıbına ya da tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir. Son olarak, pişen kek fırından çıkartılarak dilimlenir ve servis tabaklarına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.