Yulaflı Bisküvi Gün içerisinde ihtiyacınız olan sağlıklı ve doyurucu yulaflı bisküvidir. Yulaflı bisküvi, sağlık dolu bir lif kaynağıdır. Hem çok lezzetli hem de içeriğindeki lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Yulaflı bisküviler, lezzeti, doğallığı ve sağlıklı oluşu ile hala dünyada doğal kalmış lezzetlerin varlığına bizi inandırıyor. Yulaflı Bisküvinin Faydaları Yulaflı bisküvi, B grubu vitaminleri içerir. Fosfor, folik asit, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Ancak kalorisi yüksek olduğundan, günde iki adetten fazla tüketmemeye dikkat etmek gerekir. Piyasada yulaflı bisküvi satan birçok marka bulunmaktadır. Bunlardan sertifikalı ve bilindik markalardan alıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz de yulaflı bisküvinizi evde kendiniz yapıp gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Evde Yulaflı Bisküvi Yapımı Eğer siz de içinde ne olduğunu bildiğiniz, raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı ve koruyucu maddeler içermeyen yulaflı bisküvi yapmak isterseniz, tarifimizi deneyebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız yulaflı bisküvi tarifi, çok az malzeme ve zaman ile kolayca hazırlanabilir. Ayrıca yulaflı bisküviyi evde yaparsanız, içeriğini zenginleştirme şansınız da olur. Yulaflı bisküvi için gerekli malzemeler
Yulaflı bisküvi nasıl yapılır? Öncelikle oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarini yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, yumurta ve şekeri ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın. Devamında yulaf ezmesi, kuru üzüm, kuru kayısı, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Elde ettiğiniz yulaflı bisküvi hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve şekil vermeye çalışın. Şekil vermeniz biraz zor olabilir, bu normaldir. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine arada boşluk olacak şekilde dizin. 170 derecede ortalama 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Yulaflı bisküviler pişince fırından alın ve soğumasını bekleyin. Yulaflı bisküvi tarifi sunuma hazırdır. Afiyet olsun. |