Günümüzde yulafla birçok tuzlu ve tatlı tarif yapılmaktadır. Yulaf kepeği kullanılarak hazırlanan bu tarifler, hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Özellikle diyet yapanlar için uygun olan bu tarifler, kilo aldırmadan tatlı krizlerini gidermeye yardımcı olur. Annemin yaptığı yulaf kepekli pastalar ise bu tariflerin en güzellerindendir. İşte o tariflerden bazıları:
Yulaf Kepekli Kurabiye Malzemeleri - 1 yemek kaşığı süt tozu
- 1 yemek kaşığı yağsız kakao
- 1 adet yumurta ve 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı
- 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 damla vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
İlk olarak 1 yumurta ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alarak çırpın. Daha sonra geriye kalan tüm malzemeleri kaba ekleyerek iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile 3-4 santim aralıklarla alıp kaşığın tersi ile hafifçe yayın veya isteğe bağlı şekil verin. Önceden ısıtılmış fırına koyarak yaklaşık 12 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran kurabiyeleri fırından alarak sıcak veya soğuk servis yapın.
Yulaf Kepekli Minik Ekmek Tarifi
Malzemeler - 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 3 yemek kaşığı peynir
- 1 yumurta veya 2 yumurta akı
- 3 dal ince doğranmış dereotu
- Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
İlk olarak derin bir kabın içinde bütün malzemeyi karıştırın. İyice karışması için yoğurun. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle bastırarak köfte gibi şekil verin. İsteğe bağlı üstüne çatalla delikler açın veya çatalla bastırarak şekil verin. Isıtılmış tavayı fırça yardımı ile zeytinyağıyla yağlayın ve koparılan parçaları tavaya koyarak her iki tarafı da pembe renge gelene kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis yapın.
Yulaf Kepekli Omlet Tarifi
Malzemeler - 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
İlk işlem olarak tüm malzemeleri derin bir kabın içinde iyice karıştırın ve yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika bekletin. Bu işlem yapılırken yapışmaz tabanlı tavayı hafifçe yağlayarak ısıtın. Karışımı tavaya dökerek kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Daha sonra spatula yardımı ile omleti ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Her iki tarafı pişen omleti sıcak servis yapın. Bu tarif, sindirimi kolay ve sağlıklı bir alternatiftir.
|