Diyet Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Diyet Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Yulaflı Kurabiye

Yulafın Faydaları

Yulaf, özellikle kış mevsiminde tüketildiğinde vücudunuzun mikroplara karşı direncini artırır. Çünkü yulaf, gerekli enerjiyi sağlayan karbonhidratlar ve protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Modern tıbbın yaptığı araştırmalar, düzenli bir şekilde yulaf ezmesi tüketmenin çeşitli hastalıkları önlediğini kanıtlamıştır. Yulaf, bol miktarda lif içerir ve sadece bir fincan yulaf, vücudun ihtiyacı olan lif ve protein miktarının büyük bir bölümünü karşılar. Güne enerjik başlamak için yulaf tüketimi oldukça faydalıdır.

Yulafın İçeriği ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Yulaf, iç organların sağlığını korumanın yanı sıra topikal olarak da uygulanabilir. Yulafı sağlık açısından bu kadar önemli kılan, içerdiği zengin bileşenler ve minerallerdir. Yulaf, B6 vitamini, niasin, tiamin, riboflavin ve folat bakımından zengin bir besindir. Ayrıca fosfor, bakır, kalsiyum, manganez, sodyum, demir ve magnezyum gibi birçok mineral içerir. Yulaf, diyet yapan kişiler için de ideal bir besindir ve un yerine kullanılarak yapılan kekler ve kurabiyeler, kilo sorunları olanlar için mucizevi bir alternatiftir.

Diyet Yulaflı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kepekli un (isteğe bağlı)
  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yulaflı Diyet Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tuzu, yulafı, portakal kabuğunu, unu, kabartma tozunu ve karbonatı bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımın üzerine vanilya ve yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından tereyağı ve toz şekeri yaklaşık 3-4 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra yulaflı karışımı ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız yulaflı kurabiye hamurunun hafif ele yapışan bir kıvamda olmasına özen gösterin.

Elinizi biraz unlayarak yulaflı kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar, yakmadan pişirin. Pişmiş kurabiyeleri fırından çıkarın ve 10 dakika mutfak tezgahında bekletin. İlk sıcaklığı geçmeden tepsiden almaya kalkarsanız dağılabilirler. Bu nedenle iyice soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve sıcak çay eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yulaflı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yabani Yulaf Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yabani Yulaf Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?

Diyet Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri