Yulaf Samanı Kürü
Yulaf Samanı Kürü; alternatif tıp olarak belirtilen bitkisel tedaviler ile hiçbir yan etkisi olmadan ve gönül rahatlığı ile hazırlanan bitkisel körler son zamanlarda kullanımı giderek yayılmaktadır. Yulaf samanı körü de aynı şekilde birçok rahatsızlıklara olan faydası ve direkt olarak sağlık açısından katkı sağladığından birçok uzmanlar tarafından kullanılması tavsiye edilmektedir.
Genel olarak hastalıklarda kullanılan kimyasal ilaçların birçok yan etkilerinden kaynaklı olarak başka bir rahatsızlıklara da neden olunmaktadır.
Yulaf Saman Kürü Faydaları Nelerdir?
Yulaf saman körü, genel olarak birçok hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları mevcuttur. Yulaf saman körü genel olarak direkt etkili olduğu ve uzmanlar tarafından önerilen başlıca rahatsızlıkları maddeler halinde açıklayacak olursak; - Yulaf saman kürü genel olarak uzmanlar tarafından ilk olarak bitkisel tedavilerde önerilen rahatsızlıkların başında halk arasında beyaz leke olarak adlandırılan ve tıp dilinde "vitiligo" olarak adlandırılan ve deri üzerine lekeler meydana gelmektedir. Ayrıca bu yaralar vücudun herhangi bölgelerinde meydana gelebileceği gibi saç köklerinin bulunduğu deri kısmında gerçekleştiği takdirde direkt olarak saçlar dökülmektedir. Bundan dolayı gerçekleşen bu yaralar için uzmanlar şiddetle yulaf samanı körünü tavsiye etmektedirler.
- Yulaf saman körü bir diğer etki yarattığı ve büyük şifa sağladığı rahatsızlık ise genel olarak solunum rahatsızlıkların tümünde oldukça fayda sağlamaktadır.
Yulaf saman körü solunum rahatsızlıkların arasında özellikle bronşit gibi hastalıklarda uygulanması tavsiye edilmektedir. Bronşit hastalığını kısaca incelediğimizde ise solunum sistemimizde ve özellikle akciğerde bulunan iltihaplanmalara yani virüslerin bulunmasından dolayı gerçekleşmektedir. Bundan dolayı, yulaf saman körü ile bu virüslerin hem çoğalması önlenmekte hem de virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Yulaf Saman Kürü Hazırlanışı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
İlk olarak yulaf saman körü hazırlanışı genel olarak oldukça basittir. Normal bir şekilde çaydanlıkta maksimum bir litre kadar suyu kaynattıktan sonra ocağın altını kıstıktan sonra üstüne taze olan yulafınızdan bir tutam atarak bir beş dakika kadar kısık ateşte kaynamasını sağladıktan sonra ocağınızı kapatarak suyu temizce süzdükten sonra birer çay fincanına servis edebilirsiniz. Yulaf saman körünü hazırlarken ve hazırladıktan sonra bazı önemli hususlar mevcuttur. Bunlar ilk olarak kullandığınız yulafın rengine dikkat etmelisiniz. Yani yulafların yeşil iken kurutulması gerekmektedir. Bundan dolayı, yulaflarınızı alırken renginin yeşilimsi olmasına ve kesinlikle sarımsı renkte olanlarını almayınız. Diğer bir önemli husus ise çok fazla tüketmemeye özen gösteriniz. Haftada maksimum 3 çay fincanını geçmemek şartıyla kullanmalısınız. Ayrıca hazırlamış olduğunuz yulaf saman körünü süzdükten sonra soğumasını sağladıktan sonra tüketmekle birlikte ileri zamanlarda yulaf saman kürünüz, artmış ise kesinlikle tekrardan suyunu ısıtıp tüketmeyiniz. Bundan dolayı, kişi adedine göre suyunuzu koyarak kaynatmaya başlamalısınız.
19.01.2024 17:25:31
Yulaf Samanı Kürü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|