Yulaflı Bisküvi tatlısı nasıl yapılır?
Tatlımızın yapımına ilk olarak arasına yerleştirilecek kremanın yapımı ile başlarız. Bir kap içerisine bir bardak tam yağlı süt ve bir paket krem şanti ilave edilerek bir robot yardımı ile iyice çırpılır ve kreması hazır hale getirilir. Daha sonra krema kıvamına gelsin diye buzdolabında bir saat beklemesi için yerleştirilir. Daha sonra bisküvilerini yapmak için iki paket yulaflı bisküvi ve süt önünüze alınarak süt bir kâse içerisine konulur.
Bisküviler süte batırılarak ıslatılır ve buzdolabında olan krem şanti yani krema alınarak üzerine taşırmadan belirli bir kalınlıkta sürülür ve ikinci bisküvi ıslatılarak üzerine konur. En son ikinci kat krema sürülerek tekrar süte batırılmış bisküvi ile kapatılarak Hindistan cevizi dolu olan kâseye iyice her yerine bulanacak şekilde batırılır ve tepsiye yerleştirilir. Bu işlen iki paket bisküvi bitinceye kadar tekrar edilerek yapılır.
Parça parça ayrılan çikolatalar ve tereyağı bir kâse içerisinde benmari usulü eritilerek her bir yulaflı bisküvi parçasının üzerine güzel bir şekilde sürülür. Bütün parçalar bittikten sonra yulaflı bisküvili tatlımız buzdolabında bir saat dinlenmeye alındıktan sonra, servise hazır hale gelir. Bu arada isteğe bağlı üzerine meyve çeşitleri yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.