Yulaflı Poğaça
Yulaflı Poğaça, Yulaf tarım bitkisi diyet listelerinin içerisinde kullanılacak bitkilerin içerisinde birinci sırada yer alır. Bir baklagil ürünüdür ve lifli yapısı sayesinde özellikle rejim menülerinin içerisinde başlarda yer alır. Poğaça gibi besinler hamur işine girdiği için rejim yapanların birçoğunda yasaklanan ürünlerin başında gelir. Fakat içeriği yulaftan yapılanlar daha az kalori içerdiğinden ve sindirim sistemini çalıştıran özelliğinden ötürü haftada bir adet tüketilmesi şeklinde diyetisyenler tarafından önerilmektedir.
O yüzdende yulafla yapılan birçok tarif ortaya çıkmıştır. Eski dönemlerde hayvan yemi olarak kullanılan yulaf sağlıklı beslenmede insanların ilk sıralarda kullandığı besinler arasında yerini almıştır. Yulaf hakikaten bir doğa harikası tarım ürünüdür. Tüketilmesi durumunda midede ortalama olarak büyüklüğünün yirmi katı suyu içerisinde hapsedip tok tutma özelliği sağlamaktadır. Bu sayede acıkma gibi anlık krizlerde diyet yapanların kurtarıcısı gibidir.
Yulaflı Poğaça malzemeleri- İki yemek kaşığı dolusu kepekli un,
- Altı yemek kaşığı yulaf kepeği,
- Dört adet yemek kaşığı yoğurt,
- Üç yermek kaşığı kadar lor peyniri,
- Bir kalıp beyaz peynir küçük,
- Yarım paket kabartma tozu,
- Bir tutam dereotu,
- Bir çay kaşığı tuz,
- Bir çay kaşığı kırmızı toz biber,
Üzeri içinYulaflı Poğaça nasıl yapılır?
İlk olarak beyaz peynir bir kâse içerisinde iyice ezilir.
Sonra yumurta akı ile sarısı ayrılarak iki ayrı kâseye boşaltılır ve dereotu küçük küçük doğranır. Yoğurt, Yulaf kepeği, bir yumurta, kepekli un, tuz, kırmızı toz biber ve diğer yumurtanın beyazı ile derin bir kâse içerisinde hepsi iyice karıştırılır. Karışımın içerisine kabartma tozu da ilave edildikten sonra içerisine lor peyniri, beyaz peynir ve dereotu da ilave edilerek tekrar karıştırılır. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı bir karışım elde edilir. Yulaflı poğaça hamuru önceden ayarladığınız Silikon kalıplara aldığı kadar dökülerek hazırlanır. İşlem hamur bitene kadar yağılır. Ortalama olarak bu malzemeler ile çıkan adet sayısı on beş civarındadır. Hazırladığınız kalıplar fırın tepsisi içerisine belirli aralıklarda yerleştirilerek üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile hepsinin üzerine sürerek birkaç tutam dereotu serpiştirin. Daha önceden 200 derecede ısınması için açtığınız fırın içerisine tepsi yerleştirilerek ortalama olarak yirmi dakika kadar pişirilir. Bu arada pişim süresi fırına göre farklılık gösterebilir. İlk on dakikadan sonra veya hamurun şişme işlemi olduktan sonra kontrol ederek pişirmeye devam edebilirsiniz. Artık yulaflı poğaçalarınız hazır ve servis edilebilir hale gelmiştir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 09:07:10
Yulaflı Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|