Yulaflı Üzümlü Kurabiye
Yulaflı Üzümlü Kurabiye: bu kurabiyelerin şekillerini nasıl istersek öyle yapmak mümkündür, bu sebeple şekilleri ile ilgili bir kaygı duymaya gerek yoktur. Yapımı çok kolay olduğu için içerisine istenilen meyve çeşidi veya parça çikolata koyabilmek mümkündür. Bu kurabiyeler çay, kahve ve öğün arasında atıştırmalık olarak da tüketmek için iyi bir gıdadır.
Kilo yapma olasılığı çok düşük olan yulaflı ve üzümlü kurabiye arkadaşlar ve dostlara çay sohbetlerine hediye olarak götürmek için çok güzel olur. Dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık bir tat verir bu neden ile keyifle yenir.
Yulaflı Üzümlü Kurabiye Malzemeleri- Vanilya,
- 50 gr margarin,
- 50 gr tereyağı,
- 1 tane yumurta,
- Yarım su bardağı toz şeker,
- Yarım su bardağı esmer şeker,
- 3/4 su bardağı un,
- 1,5 su bardağı yulaf,
- 1 cay kaşığı tarçın,
- Yarım su bardağı kuru üzüm,
- Damak tadına göre tuz,
- Yarım çay kaşığı hamur kabartma tozu.
Yulaflı Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir mikserle çırparak krema kıvamına getirin, Esmer toz şeker, margarin, vanilya toz şeker ve yumurtayı koyup iyice çırpmaya devam ediniz. Un, tarçın, kabartma tozu, tuz ve tarçını başka bir kutuda iyice karıştırın ve karışıma ilave edin ve tekrar iyice karıştırın, kuru üzümü ve yulafı da ekleyip yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hamurdan bir tatlı kaşığı ile parçalar alarak aralıklı bir şekilde fırın tepsisine diziniz.
Daha önceden ısıttığınız fırında, ısı ayarı 170 derecedeki fırında 10-15 dakikada pişirin.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:05:12
Yulaflı Üzümlü Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|